keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
Všechno má své meze a žárlivost by je měla mít taky – Jak bojovat se žárlivostí vůči partnerovi?
Ženy

Všechno má své meze a žárlivost by je měla mít taky – Jak bojovat se žárlivostí vůči partnerovi?

Máte dlouhodobý vztah ale bojíte se neustále o to, že partnera ztratíte? Sžírá vás žárlivost a jsou z toho jen problémy? Jak se s ní vyrovnat? 

Všechno má své meze a žárlivost by je měla mít taky – Jak bojovat se žárlivostí vůči partnerovi? 

Máte vztah, ale neustále se dostáváte doma do konfliktů kvůli žárlivosti? I když je žárlivost přirozená a normální, nesmí se to s ní přehánět. Nejeden vztah už totiž přehnaná žárlivost zničila. Takže pozor na to, co všechno svému partnerovi vyčítáte nebo jak se stavíte k tomu, že se mu líbí i jiné ženy. Je v pořádku naznačit partnerovi, že se vám nelíbí, když flirtuje i s jinými ženami, ale pokud je toho žárlení už příliš a vy se stáváte spíše hysterkou, než milující partnerkou, zaděláváte si na pořádný problém. Jak v sobě žárlivost potlačit? 

smutná žena

Pokud budete podezřívavá, nikdy nebudete šťastná 

Ženy zkrátka žárlí, což je dobře. I muži bývají žárlivými a vlastně si tak partneři dokazují, že jim na sobě záleží. Je taky milé vědět, že ten druhý se bojí o to, že vás ztratí a tak prostě žárlí. Ovšem i žárlivost by měla mít nastavené určité mantinely. Jakmile totiž na partnera budete žárlit v jednom kuse, budete jej neustále z něčeho obviňovat a budete mu vyčítat i letmý úsměv na prodavačku v obchodě, můžete se také dopracovat do stádia, kdy ten druhý řekne dost. Nikdo nechce žít ve strachu z toho, že doma bude zase dusno. Přitom obvykle o nic nejde, i ženy se rády líbí a muži také. Je přirozené se na někoho cizího usmát nebo mu složit poklonu. Ve všem ale nelze vidět nevěru. Navíc pak ve vztahu nebude šťastný ani jeden z vás. 

žárlivost vztahu neprospívá

Zkuste si promluvit 

Ve vztahu je důležité umět mluvit, mluvit s partnerem o tom, co vás trápí. Nikdy to ale nesmí být formou výčitek a určitě i pozor na scény a přehnané emoce nebo křik. Muži nejsou stavění na neustálé výčitky, koneckonců tak budete ničit i sebe sama. Jakmile to budete přehánět, je pravděpodobné, že muž raději od vztahu s vámi upustí. 

Pokud je něco, co vám vyloženě vadí, je třeba to partnerovi říci, když bude ten druhý vědět, že vás něco trápí, bude to moci napravit. Jenže pokud je žárlivost neopodstatněná a vás více sžírá špatná zkušenost, než to co se skutečně děje teď, máte velký problém. Vztah je přece také o důvěře. Pokud důvěru nemáte, nemůžete společně uspět. 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup